UTRUSTNING

SVENSKTILLVERKADE MASKINER

Jag använder mig av svensktillverkade IPL och fettreducering med kyla -Coolcontour maskiner från PhotoNova i Göteborg.

Som kund finns det en uppsjö av olika behandlingsmetoder att välja bland. Det viktigaste att tänka på är om maskinerna som används kan ge dom resultat som utlovas. Fråga alltid efter märket på maskinen och googla gärna tillverkarna. Det har kommit ut några kinakopior på marknaden som inte uppnår lika bra resultat!

 

Vid IPL behandlingar använder jag en melaninmätare som exakt kan utmäta vilken pigment huden har på det aktuella området. Samt en extern energimätare som visar exakta energivärden före varje behandling. Alla IPL system har en lampa som blir sämre med tiden. Om den inte byts ut så ger den inte  tillräckligt med energi (vid fel energivärde är behandlingen ej permanent.) Det är endast Photonovas IPLsystem  som har detta ytterst nödvändiga instrument.

 

 Photonova har även ett externt kylsystem som är nödvändigt för att kunna utföra en effektiv behandling utan att bränna och skada patienten.Det är olika kylinställningar beroende vad som skall behandlas. Många sämre IPL system använder en gele som har stått i kylskåp som "kylsystem". Vad händer med kärlen om man lägger på kall gele? Jo dom drar ihop sig vilket betyder att det inte finns nåt kärl att behandla för tillfället.

Detta är ett professionellt IPLsystem som används av många hudläkare.


Fettreducerings branchen har ökat rejält de sista åren!
Det kommer ut fler och fler billiga kinakopior även här som inte ger resultat. Var noga med vad de som behandlar använder för maskin.
Inom frystekniken finns det en handfull maskiner som är tillräckligt bra. Jag har valt att arbeta med svensktillverkade Coolcontour från Photonova. En av de första och största inom fettreducering med kyla.