IPL BEHANDLINGAR- HÅRBORTTAGNING, KÄRL, PIGMENT OCH HUDFÖRYNGRING

Permanent hårborttagning Permanent hårborttagning

HUR FUNGERAR PERMANENT HÅRBORTTAGNING MED IPL?

Det är endast hårsäckar i växtfasen (anagena fasen) som kan behandlas. I vilofasen (telogena fasen) finns det inget hår (melanin) som kan fånga upp ljusenergin och skapa värme i hårsäcken. Ljuspulsen värmer upp hela hårfollikeln till minst 70 grader C som leder till total celldöd.
DET KRÄVS ETT KRAFTFULLT  IPL SYSTEM FÖR ATT KOMMA UPP I 70 GRADER. Jag använder  en av marknadens kraftfullaste IPL system PLS3 från Photo Nova i Göteborg. PLS3 har ett externt kylsystem  som ger en säker och mycket effektiv behandling.
Det finns många IPL system  och lasrar som inte är tillräckligt effektiva. Då sker bara en temporär behandling!

19 ÅRS ERFARENHET AV PERMANENT HÅRBORTTAGNING
 

HUR OFTA OCH HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?

Behandlingen upprepas var 6-8 vecka för att alla hårsäckar ska kunna behandlas i växtfasen. Det brukar krävas ca 3-6 behandlingar för att uppnå maximal hårreduktion beroende på individ och kroppsdel.

VAD BÖR MAN TÄNKA PÅ?

Du bör inte ha solat månaden innan en behandling.Inte använda brun utan sol 2 veckor innan behandling. Inte äta betakaroten och A vitamin. Om du har vaxat håret måste du avvakta 6 veckor tills nästa IPL behandling. Undvik att vaxa mellan behandlingarna. Det går dock bra att raka håret. Undvik att sola det behandlade området 4
​​​veckor efter behandling.

VEM KAN BEHANDLAS?

De flesta hudtyper. Håret ska vara mörkare än huden. Blont,grått och rött hår ger sällan permanenta resultat. Gravida bör inte behandlas. Man ska heller inte behandlas om man äter medicin som gör att du är extra känslig mot solljus.

HUR FUNGERAR KÄRL OCH PIGMENTREDUCERING MED IPL?

Många godartade pigmentförändringar och ytliga blodkärl kan blekas eller helt tas bort med IPL behandlingar genom selektiv uppvärmninig som dödar alla celler i huddefekten. Det krävs 1-3 behandlingar för maximalt resultat. Man bör inte ha solat månaden innan en behandling. Efter en pigmentbehandling skall du undvika sol i 2 mån. Efter en kärlbehandling räcker det med 1 mån. Solskyddsfaktor 30 rekomenderas alltid!

HUR FUNGERAR HUDFÖRYNGRING?

Genom uppvärmning av kärlbädden i dermis stimuleras nyproduktionen av kollagen och därmed ökar elasticiteten och man får yngre och spenstigare hud.